Elf Oostendse restaurants presenteerden in oktober op het Garnaalkrokettenfestival vol trots hun ambachtelijk gemaakte garnaalkroketten. Maar geen winnaar zonder proevers, dus het publiek stemde mee op de gouden garnaalkroket, terwijl een professionele jury ook hun favoriet bekroonde.
Proeven, genieten, kiezen!
Geen betere compagnon de route dan een biertje bij kraakverse Oostendse garnaalkroketten.
De Oostendse stadsbrouwerij ’t Koelschip ontwikkelde samen met topchef Kobe Desramaults een passend en rasecht Oostends bier. KREVET is een witbier op basis van wildgeplukte lokale kruiden en frisse citrustoetsen. Puur natuur, want KREVET is ambachtelijk gebrouwen met natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van smaak- of kleurstoffen. Dankzij een alcoholpercentage van 5% is KREVET de ideale dorstlesser voor elke levensgenieter au bord du mer.
Het Garnaalkrokettenfestival gemist en wil je toch graag genieten van heerlijke, Oostendse garnaalkroketten? Hieronder een overzicht van alle restaurants die zelf hun verse, Oostendse garnaalkroketten bereiden.
Geen vrouwen aan boord, niet uitvaren op vrijdag, geen rozijnen,... Het zijn maar enkele van de bijgeloven die nog steeds aanwezig zijn in de visserij. Luister nu de korte, informatieve, podcasts en ontdek alles over het bijgeloof en andere weetjes.