Café Botteltje

Een gezellig bruin café, met een grote selectie van Belgische bieren & jenevers. Waar je eveneens heerlijk kunt dineren, check zeker eens het menu van de week. Als huisbier is er de Ostensche Strever, die enkel van het vat te verkrijgen is.

Keuken

Café Botteltje is in eerste instantie een plek waar je bier of jenever moet degusteren. Maar omdat de Belg (en de buitenlandse toerist) daar nu eenmaal graag een knabbel bij heeft, kun je er ook fingerfood, salades, mosselen en enkele vis- en vleesgerechten op de kaart vinden. Botteltje doet dat slim: de nadruk ligt op hapjes en fikse hongerstillers die goed harmoniëren met de vaak stevige bieren. Denk aan de bitterballen met La Trappe Quadrupel, of de portie Oerbierpaté. 

Dranken

Er is letterlijk géén plek aan de kust, en bij uitbreiding Vlaanderen, waar je zoveel verschillende bieren en jenevers kunt verkrijgen. Er zijn maar liefst zestien verschillende bieren op tap, van de allemansvriend Jupiler tot het zwaardere werk van Sint-Bernardus, het enige trappistenwitbier ter wereld van La Trappe, Liefmans Goudenband en de heerlijke IPA van de Amsterdamse brouwerij ‘t IJ. Als huisbier is er de Ostensche Strever, die enkel van het vat te verkrijgen is.

Interieur

Café Botteltje is zoals een café van die allure moet zijn: ergens op de doorsnede van een bruine kroeg en een Engelse gentleman’s club. Zo’n huis heeft geen behoefte aan design en strakke lijnen, het moét een beetje barok ogen. Door het vele houtwerk wordt privacy gecreëerd, zodat je gezelschap zich meteen comfortabel voelt.

Op het bord

Tijdens ons bezoek wilden we graag een Oostends bier van het vat proeven, en dat bleek die dag de Keyte Tripel te zijn, het ‘Ôstens Belegeringsbier’. Een blonde 33er, drooggewogen 7,2 procent alcohol en bijgevolg dus geen doetje om de hele avond door te drinken. Daarbij komen twee forse plakken van het huisgebakken trappistenbrood, dat je er overigens ook gewoon kunt kopen, met enkele plakjes krachtige Oerbierpaté. Zilveruitjes en augurkjes, een frisse salade, een potje met smout en een mok met scherpe mosterd maken de rustieke ervaring compleet.