Vind hier alle informatie voor een vlot bezoek aan Oostende.
Op de website van de NMBS vind je op de pagina Reizigers met beperkte mobiliteit alle informatie over reserveren, assistentie en faciliteiten.
Op MeerMobiel lees je alle informatie gebundeld.
Op de pagina van station Oostende vind je alle beschikbare diensten en faciliteiten in dit station. Klik hiervoor op ‘Faciliteiten voor reizigers met beperkte mobiliteit’.
Er is een park & ride zone in de parkeertoren van de parking Station-Zee. Hiervoor dien je in de parking te rijden, waarna je kunt afgezet worden aan de lift die rechtstreekse toegang tot de treinperrons biedt. Auto's en taxi's kunnen 30 minuten gratis in de parking terecht, om mensen af te zetten of op te halen.
Op de website van De Lijn vind je alle informatie over toegankelijkheid.
Op MeerMobiel lees je alle informatie gebundeld.
Op de website van De Kusttram (De Lijn) vind je algemene info over deze tramlijn. Je vindt er welke haltes toegankelijk zijn.
De veerverbinding tussen de Wester- en Oosteroever is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanaf de kade zijn de veerboten vlot bereikbaar via een zachte loophelling.
Op MeerMobiel vind je alle informatie over aangepast vervoer, mindermobielencentrales, taxi- en ziekenvervoer.
In de databank van MeerMobiel kan je zoeken welke vervoeraanbieders bij jou in de buurt actief zijn.
Op MeerMobiel ontdek je alles over toegankelijk en aangepast vervoer in Vlaanderen en Brussel.
Met een parkeerkaart voor personen met een handicap mag je parkeren op voorbehouden parkeerplaatsen. De kaart is persoonlijk: niemand mag de kaart gebruiken als je zelf niet aanwezig bent, als chauffeur of als passagier. De kaart moet duidelijk zichtbaar op het dashboard liggen met het rolstoelsymbool naar boven.
Meer info over de parkeerkaart vind je op de website van de FOD Sociale Zekerheid.
Een totaaloverzicht van alle parkings in Oostende vind je hier.
Op Navigeer en Parkeer vind je het overzicht van alle voorbehouden parkeerplaatsen in West-Vlaanderen. In het geoloket kan je zoeken op gemeente, ligging, afmetingen en ondergrond. Je kan de locaties ook importeren in je gps.
Ga je graag op café of restaurant en heb je een beperking? Deel je ervaringen op iedereenoveral.be en laat andere bezoekers weten hoe toegankelijk de cafés en restaurants in jouw buurt zijn.
Kwam de informatie die je vooraf vond overeen met je ervaring ter plaatse? Is de naam veranderd, de zaak gesloten of de informatie niet meer actueel? Laat het weten via iedereenoveral@inter.vlaanderen. Zo werken we samen aan meer informatie over toegankelijkheid voor iedereen.
Stad Oostende zorgt voor een aantal bemande openbare toiletten die voortdurend ontsmet en gereinigd worden.
Elke dag open van 10.00 tot 12.30 uur & 13.30 tot 18.00 uur:
Elke dag open van 10.30 tot 18.30 uur (t.e.m. 30/09):
Vanaf 01/10 wordt er overgeschakeld op het winterregime:
Tijdens het weekend, tijdens schoolvakanties en vanaf de eerste week vóór Pasen tot en met 30 september geopend van 10.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.30 uur:
Een toiletbezoek kost 0,60 euro. Betalen kan met Payconiq door de QR-code ter plaatse te scannen.
Montgomerykaai (tegenover Jachtclub) - permanent geopend. Volautomatisch toilet toegankelijk voor minder mobiele personen. Prijs 0,50 euro. Gratis voor minder mobiele personen met eurosleutel.
Klik hier voor het laatste up-to-date overzicht van de openbare toiletten in Oostende.
Klik hier voor een handige brochure met overzicht van alle toegankelijk sanitair aan De Kust.
Bij het infokantoor van Toerisme Oostende kan je terecht met al je toeristische vragen. Het kantoor is vlot toegankelijk.