Oostende Godverdomme - In het zog van Arno door de Stad aan Zee

In de maanden voor zijn dood keerde Arno vaak terug naar Oostende. Om nog één keer het vossenhol van zijn wonderjaren te zien, waar hij maar niet over uitgepraat raakte. ‘Merci Oostende’, riep hij na zijn laatste concert in het casino. 

De stad organiseert nu als wederdienst en eerbetoon een wandeling door het Oostende van Arno. In het zog van de zanger vertrekken we aan de Velodroom. De plek waar hij in de vroege seventies voor de eerste keer het podium op wandelde, toen nog twijfelend tussen stem en stijl. De tocht eindigt drie uur later aan zee, de plek waar hij voor eeuwig wilde zijn.  

Daartussen liggen veel straten, en nog meer levens en liefdes. Met foto’s van zijn eeuwige metgezel Danny Willems in de handen en een podcast in de oren, wandelen we langs zijn huizen, kroegen en vrouwen. Langs de plek waar hij Like A Rolling Stone hoorde en wist: ik ben niet alleen. Maar ook langs zijn vaste stoel op de dijk, de plek waar hij voor het eerst zoende, de lichten van de Langestraat en het hol waar TC Matic zijn eerste nummers repeteerde. Het Oostende van Arno is een wandeltocht vol zwans, rock-’n-roll en nostalgie in een mythische stad.

Deze digitale wandeling is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store