Ensorwandeling

Om niet enkel tussen de muren van (twee bijzonder straffe) musea de nauwe band tussen James Ensor en Oostende te ontdekken, is er ook een interactieve wandel-app die vertrekt aan Het James Ensorhuis en je langsheen de favoriete plekken van de kunstenaar in de stad voert. Dankzij een applicatie zal je als gebruiker zélf Ensor kunnen vergezellen op een wandeling door zijn thuisstad. Onderweg vertelt hij niet enkel over zichzelf, maar ook over zijn vrienden en de rijke geschiedenis van Oostende.

Ensor geeft ook uitleg over het huidige Oostende: hij verwijst naar gebouwen die er tijdens zijn leven nog niet stonden en geeft up to date instructies aan de appgebruiker (‘…bij de parfumerie slaan we linksaf’). Je passeert plekken die nauw verbonden zijn met Ensor en de Oostendse kunstscène (bv. de voormalige Galerie Studio), maar ook monumentale Oostendse hotspots zoals het Zeeliedenmonument of het Feest- en Cultuurpaleis komen aan bod.

De app is beschikbaar in vier talen (Nederlands, Frans, Duits en Engels) en gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store. Je betaalt eenmalig 5,49 euro om de volledige wandeling te unlocken. Bij een bezoek aan Het James Ensorhuis krijg je de wandeling gratis.

Deze digitale wandeling is beschikbaar in de Google Play Store en in de App Store