Astropolis - Space Science Center

Astropolis is het 'Space Science Center' te Oostende dat sterrenkunde en ruimtevaart combineert tot één boeiend geheel !
Astropolis Oostende

Sterrenkunde en ruimtevaartcentrum Astropolis

Het unieke walhalla voor sterrenkunde en ruimtevaart liefhebbers beschikt over twee tentoonstellingsruimtes: een kleine (40 m² / eerste verdieping) en een grote (224 m² / gelijkvloers) tentoonstellingsruimte. De kleine exposities - of XPO's - zijn drie tot zes maanden te bezichtigen. De grote tentoonstellingsruimte behandelt dan weer langdurige exposities waarbij het grote publiek kennis maakt met niet zo alledaagse sterrenkundige, klimatologische en ruimtevaart gerichte thema's via workshops, vertoningen, voordrachten, uitstappen en waarnemingen. 

Race naar de maan XPO

Met de 50ste verjaardag van de Apollo maanlandingen tussen 1969 en 1972 nog fris in het geheugen, landt nog tot en met 31 december 2022 de grote XPO Race naar de Maan in Astropolis te Oostende. De in de eerste plaats statische XPO heeft ook heel wat interactieve content in petto: een interactieve maan tijdlijn, interactieve spelen rond het verkennen van de maan, VR met verschillende simulaties en zoveel meer!