Apero op z’n Oostends

Dat de zeelucht dorstig maakt, weten we allemaal. Gelukkig hebben enkele slimmeriken in Oostende ervoor gezorgd dat we een zee aan mogelijkheden hebben om het glas te heffen en het weekend, de vakantie of gewoon de dag feestelijk in te luiden of af te ronden.

Le Bar du Bassin

Dit is apero as it should be! In Le Bar du Bassin geniet je van pairing tussen kwalitatieve dranken, lekkere kazen en charcuterie. In deze wijn-, kaas- en bierbar vind je als fijnproever ongetwijfeld je gading!

Meer informatie

Histoires d'O

Geen lijstje met toffe adresjes zonder Histoires d’O. Een prachtig uitzicht, good casual food, een selectie steengoede muziek en die zalige easy-going vibe die zo eigen is aan de badstad. Maar de echte sterren zijn de cocktails en de G & T’s. Buiten op het zalige terras of binnen in de gezellige stijlvolle vintage-geïnspireerde brasserie au bord de la mer, Histoires d’O is always a good idea!

Meer informatie

Lafayette

Aah, de Lafayette! Een nacht in Oostende is niet compleet zonder een bezoek aan het meest legendarische café van de stad. Cocktails, smiles, positieve vibes en vooral heel goede muziek. De beste soul- en funkdj’s hebben hier al gedraaid, met echte vinylplaten. Marvin Gaye, wiens portret hier prominent aan de muur prijkt, keek en zag dat het goed was.

Meer informatie

Mommy's Bastards

Op de drankenkaart bij Mommy's Bastards vinden we leuke wijntjes met originele namen als ‘Hipster’, ‘Mustache’ en ‘Daddy’s favourite wine’. Overwegend uit de klassieke wijnlanden Spanje en Italië maar ook enkele uit de USA. Vergeet ook zeker de bieren niet want hier drink je het nieuwe populaire Kerel bier en tal van streekbiertjes. Verder ook een prima cocktailkaart. Wie liever geen alcohol bestelt, nipt hier van een home made lemonade, homemade iced lemon tea, een heerlijke mocktail of een organische Fritz limonade.

Meer informatie

Victor's

Victor’s Boutique Bar is een cocktailbar ingericht in de stijl van de roaring twenties. Bovenop het gezellige interieur drink je er ongelofelijk lekkere cocktails. Het aanbod is heel uitgebreid en als kers op de taart werden ze in 2023 opgenomen als apero-adresje door Gault&Millau. Een must dus voor cocktailliefhebbers.

Meer informatie

Copador

Zin in een aperitiefje? In deze sfeervolle music bar laat je je zorgen aan de deur staan en raak je meteen in the mood. In het weekend zorgen nationale DJ's voor eclectische muziek, van jazz en soul tot reggae en hiphop. Mis de geweldige matinees niet, waar de Copador intussen om bekend staat.

Meer informatie

Brazzaville

Nog zo een gevestigde waarde in Oostende, waar topcocktails en dito food de evidentie zelve zijn. ‘De Brazza’ is al decennia lang een begrip in Oostende door haar ambiance. Dit café zorgt samen met Pura Vida en Tex Mex voor een eigen exotisch hoekje op het einde van de Langestraat.

Meer informatie

Hier kom je zowel voor een aperitief met een hapje als voor een avond food sharing onder vrienden. Verrassend en eigentijds, maar ook werelds en eigenzinnig. Bij La Vie stap je ongetwijfeld verrast naar buiten!

ET ALORS

Een zalige plek op de zeedijk met een interieur dat gezelligheid ademt en een heel groot terras. Ideaal om de zonsondergang te bekijken. 

Meer informatie

Bistrot

Hier zijn de cocktails en tapas van voortreffelijke kwaliteit. Bistrot is een van die adressen in Oostende waar je binnenstapt voor een aperitief, om dan uiteindelijk toch te beslissen dat je er de héle avond wilt doorbrengen. Fantastische ligging, met zicht op Kursaal Oostende.

Meer informatie

La Siesta

Siësta rijmt nogal sterk op Fiesta, en volgens ons is dat een nòg betere naam voor deze cocktailbar. De kaart leest er als een atlas van het zuidelijke halfrond. Dat zorgt voor een pittige, zuiderse sfeer die gewoon uitnodigt om er languit van de met liefde en zorg bereide drankjes te genieten. En een hap te eten, natuurlijk.

Meer informatie

Bistroom De Baron

Je verwacht het op het eerste gezicht niet, daar in de luwte van het Duinenkerkje in Mariakerke waar James Ensor begraven ligt, maar Bistroom De Baron voert een van de meest uitgebreide Gin & Tonickaarten van de hele kust. Meer dan dertig vind je er op de kaart, en ze komen je er graag aan tafel of op het terras uitleggen welke specifieke tonic je erbij drinkt.

Meer informatie

The Catch

The Catch is een Cocktail and Seafoodbar die zich richt op een kwalitatieve apéro, met voornamelijk verfijnde cocktails, goede wijn en Oostendse seafood. Hier geen tong meunière, klassieke bouillabaisse of kabeljauw met prei, maar verse vis verwerkt in toffe no-nonsens gerechtjes.

Meer informatie