Pastatoppers in Oostende

Op zoek naar een adresje in Oostende waar je een lekkere pasta kan eten? Wij geven je graag deze hotspots mee waar iedere pastalover blij en voldaan buitenkomt. 

Bistro Bajatzu

Op Tripadvisor vind je Bajatzu aan de top van alle Oostendse restaurants. Hier komt de Italiaanse keuken dan ook helemaal tot zijn recht. Een hartelijk ontvangst, gezellig interieur en kraakverse producten. Start met de uitgebreide antipasti, aperitiefje erbij en switch dan naar de originele pasta’s. Waarschuwing: grote porties! Wijnliefhebbers gaan hier sowieso hun ding vinden, maar reserveren op voorhand is aangeraden.

Meer informatie

't Zeezotje

Pasta met prachtig zicht op de haven. Het staat niet op de kaart, maar je krijgt het wel in ‘t Zeezotje. Omsingeld door de street art van The Crystal Ship kan je hier terecht voor een heerlijke pasta frutti di mare of pasta met kreeft. Volgens hun website is ‘t Zeezotje trouwens de enige bistro waar de Italiaanse gerechten correct worden geschreven en geserveerd. Plof je dus neer op het zonneterras en smullen maar.

Meer informatie

Trattoria Ensorito

Vlakbij het Duinenkerkje in Mariakerke ligt Ensorito, een tof ingerichte ‘trattoria’. Ontdek een stukje Italië aan de Oostendse kust, waar je met een lekkere wijn, etentje en aangename muziek kunt genieten van een zuiders sfeertje.

Meer informatie

't Waterhuis

Lang geleden, in 1632, mocht alleen Guillaume Van Dycke drinkbaar water verkopen aan de stad, de brouwers en de schepen. Jarenlang bleef dat alleenrecht in de familie maar vandaag staat ‘t Waterhuis vooral bekend om zijn uitgebreide keuze pasta’s en bijpassende wijn. Nestel je neer bij de haard of ga aan het raam met zicht op de jachthaven zitten. Naast pasta’s staan ook croques, slaatjes en wokgerechten op het menu.

Meer informatie

Bistroom De Baron

De auteurs van ‘De Mijne Is de Beste’ gingen op zoek naar de beste spaghetti bolognaises van België en die van De Baron stond in dat lijstje. Het grote geheim van uitbaters Dieter en Kelly? De spaghetti klaarmaken zoals ze het thuis zouden doen. En de pasta koken in een wok. De huiselijke sfeer krijg je er zo bij en vanaf twee personen komt de pasta in een pot op tafel. Toch maar iets anders? In De Baron serveren ze maar liefst acht soorten kroketten, naast een uitgebreide bier- en ginkaart.

Meer informatie

Marebello

Bij Marebello geniet je van een uitgebreide Italiaanse kaart, met zicht op zee. De pasta's en pizza's worden er à la minute bereid. Met zijn ligging op de Albert I-Promenade, vlakbij Kursaal Oostende, is dit adresje in alle opzichten een voltreffer.

Meer informatie

La Piazza

Italiaans uiteraard, dat liet de naam ongetwijfeld al vermoeden. Je bestelt hier wat bruschette, een van de 20 pizza’s of een andere Italiaanse klassieker genre escalope, raviole melanzane of een pasta. Van lasagne over bolognese tot vongole. Italiaanser wordt het niet. En wie er niet genoeg van krijgt, kan nog een takeaway portie mee naar huis nemen.

Meer informatie

Villa Borghese

Bij deze traiteur geniet je van de heerlijke Italiaanse keuken. 's Middags kan je er ook ter plekke lunchen in het knus en gezellig interieur. Op de kaart vind je zowel pizza als pasta maar ook echte klassiekers zoals escalope. Hier komt elke Italia-lover tevreden buiten!

Meer informatie

Il Gabbiano

Bij deze pizzeria worden de pizza's in een authentieke steenoven bereid. Ook de pasta's zijn om je vingers bij af te likken! Je kiest ervoor om plaats te nemen in één van de kleinste restaurantjes van Oostende, of kan je Italiaanse gerechten mee naar huis nemen.

Meer informatie

Piemonte

De Italiaanse keuken is er één barstensvol smaak. Dat weten ze bijzonder goed in Traiteur Piemonte. Ze voorzien heerlijke takeaway waarbij liefde voor lekkere Italiaanse gerechten en streekproducten het motto is. Afgewerkt met een vleugje zon veroverden hun creaties in sneltempo het hart van menig Oostendenaar. Piemonte is naast een Italiaanse traiteurszaak ook een shop waar je terecht kan voor allerhande Italiaanse specialiteiten. Zo worden er naast wijnen ook artisanale likeuren, charcuterie, kazen, pizza’s, antipasto, maar ook de typische Italiaanse olijfolie verkocht. Als geschenk of om thuis lekker zelf van te genieten? De keuze is aan jou. 

Meer informatie

Moretti

Voor een gevarieerd aanbod aan pizza, pasta, vis- en vleesgerechten moet je bij Moretti zijn. Hier staan verse producten helemaal centraal. Zelfs het brood wordt nog eigenhandig gebakken!

Meer informatie

La Stalla

Open haard, eiken tafels en verdoken lichtjes leunen aan bij de bijzondere zuiderse sfeer. In " La Stalla " hebben Italiaanse en Franse specialiteiten een voetje voor. Daar horen natuurlijk de huisgemaakte deegwaren bij, hier eet je heerlijke pastagerechtjes!

Meer informatie

Bistro Salvatore

Gezellig en familiaal Italiaans restaurant met authentieke en typische Italiaanse gerechten. Je kan hier genieten huisgemaakte lasagne, huisgemaakte cannelloni, heerlijke ravioli en tortellini. 

Meer informatie

Buon appetito!