Marc Dresen is de trotse zaakvoerder van Dresen Optiek, de welbekende optiekzaak die na 65 jaar James Ensor galerij verhuisde naar de One Baelskaai op Oosteroever. Je kan er terecht voor de meest optimale oogzorg, de mooiste monturen met de beste service. Marc, geboren in het hart van Oostende in 1958, koestert een diepe genegenheid voor zijn geboorteplaats, die hij altijd als zijn thuis heeft beschouwd. Naast zijn toewijding aan optiek, heeft hij ook een passie voor koken, oldtimers en reizen naar zowel Italië als Frankrijk. Hij deelde met ons enkele van zijn favoriete culinaire adresjes.
'Al hebben we geen boot, toch genieten we al jarenlang van de Royal North Sea Yacht Club. In deze unieke Clubhouse beleef je 100% van het havengebeuren, ik geniet er steeds van het zicht op de aangemeerde zeilboten aan de stadszijde en het haven gebeuren aan de andere zijde. Je kan er naast de lekkere garnaalkroketten, een keuze van dagverse brasserie gerechten eten. Je bent er altijd in gezelschap van andere locals.'
Meer informatie'In het hartje van Oostende, centraal gelegen op het Wapenplein vind je Arno’s. Matthias Lievens en mijn dochter Sophie verwelkomen je altijd met een glimlach. Toen onze winkel in het centrum was gingen we vaak over de middag een lekker garnaalkroketje eten. Nu dineren we er dikwijls, de lekker vers gepelde garnaaltjes in een “tomates crevettes” met frietjes, de bouillabaisse en de vis-vol-au-vent zijn een aanrader!'
Meer informatie'Verderop op Oosteroever rechtover de vismijn bij Muriel van Jolly Sailor kun je letterlijk alles uit de zee eten, van een zeetong tot mosselen, en vooral hun lekkere fish&chips met verse tartaar. Authentieker kan je niet hebben, ik ben fan.'
Meer informatie'Bretoentje is geen plaats waar je terecht kunt om te blijven eten, maar je vindt er de beste kaasplank om thuis te genieten met een glaasje wijn. Al meer dan 35 jaar is Bretoentje een vaste waarde in de James Ensorgalerij. Met haar kennis en passie weet ze altijd een heerlijke kaas voor te stellen. Met haar ruim aanbod aan kazen uit Europa zoals Frankrijk, Zwitserland, Italië, Portugal, … vind je altijd iets lekkers. Van harde tot zachte kazen, van geitenkaas tot fondue: je vindt het hier allemaal. The place to be voor de cheeselovers.'
Meer informatie'Als je een reservatie maakt bij Michiel en Nathalie, dan sta je in voor een verrassende middag of avond. Bij hun maak je namelijk geen keuze over wat je graag zou willen eten maar enkel over hoeveel gangen je wenst te eten. Michiel kookt met seizoensgebonden producten en laat je proeven naar de echte smaken van de Noordzee. Van amuse tot koffie worden de gerechten met passie geserveerd. Ze werden niet zomaar de beleving van het jaar genoemd in 2022 en bij de culinaire pers bleven ze niet onopgemerkt en kregen hun 14/20 in de Gault Millau.'
Meer informatie'Als ik me wil onderdompelen in het drukke Oostende, ga ik naar het Marie-Joséplein waar Muccka is gevestigd in een huis in belle époque-stijl. Tania en Patrick ontvangen je hartelijk. Je eet er gezonde comfortfood. Ik kies graag uit de vele Italiaanse gerechtjes, zoals bijvoorbeeld Jamon Iberico Bellota of een goede carpaccio, en dit met een uitgezochte wijn.'
Meer informatie