Where locals eat: Jani Parmentier

Jani Parmentier baat samen met haar vriend Carl meubelwinkel LETT. uit op de Torhoutsesteenweg. Je vindt er betaalbare meubelen, decoratie en verlichting in een lichte Scandinavische stijl. Naast de passie voor interieur, heeft Jani ook een grote liefde voor lekker eten in een gezellige setting. Van kidsproof tot een snelle lunch met vriendinnen, voor elke mood is er een favoriet adresje.

The Catch

Zonder twijfel m’n favoriet adresje in Oostende voor een gezellig etentje met vriendinnen of een datenight met het lief. De bediening is supervriendelijk en zowel het eten als de cocktails zijn to die for. Er is maar 1 probleem: de pasta vongole heeft m’n hart gestolen en die neem ik dus elke keer opnieuw. Het liefst met de scheermesjes in look als voorgerecht, heerlijk!

Meer informatie

Passe-vite

M’n go to plek voor een lunch met vriendinnen. De verse salades vallen steeds in de smaak en het is er ook gezellig zitten. Mij kan je altijd plezier doen met de salade met witte pens en appeltjes, heel lekker!

Meer informatie

CultuurCafé De Grote Post

Onze favoriet voor een snelle en lekkere lunch over de middag, ideaal om even te genieten van wat quality time met twee én op tijd terug te zijn om de winkel open te doen. Bijna altijd plaats zonder te reserveren en een snelle bediening, zelfs in het hoogseizoen!

Meer informatie

La Moulinière

Soms overvalt het me: de onweerstaanbare zin in een dampende pot mosselen. En dan kan ik altijd wel iemand overtuigen om mee te gaan naar La Moulinière. Langs de kaai waan je je altijd een beetje toerist in eigen stad, en de 40 verschillende mosselrecepten zorgen zeker voor keuzestress. Tenzij je altijd hetzelfde neemt!  In mijn geval is dat mosselen in curry & lookroom, heerlijk!

Meer informatie

Pizzeria Toscana

De kookkunsten van chef Fatmir zijn onovertroffen. Ik wissel af tussen m’n twee favorieten: pizza capriciosa en lasagne di toscana. Maar ook de rest van de kaart moet je geproefd hebben! De ideale setting: haal op een warme zomeravond pizza’s af, vraag om ze voor te snijden en ga ze opeten op het strand vlakbij. Beter wordt het niet!

Meer informatie