Where locals eat: Hubert Rubbens

Bootliefhebbers kennen hem zeker. Hubert Rubbens organiseert al sinds 2000 het maritieme evenement Oostende voor Anker. Als rasechte Oostendenaar weet hij als geen ander waar je terecht kan voor een gezellig avond met heerlijk eten. 

De Vlasschaard

Ik ben weliswaar van de Stad (woonde altijd in de Christinastraat als kind en liep school in het Albertschooltje). Toch ben ik na 20 jaar uitgeweken naar Stene en daar is de Vlasschaard bij Hilde de “place to be”. In dit echte dorpscafé met restaurant kent iedereen iedereen. Hilde is de kapitein aan boord van die unieke en fantastische plaats in Stene, in de schaduw van het klassiek kerkje en oude molen.

Meer informatie

Royal North Sea Yacht Club

Als zeiler en Vice-Commodore/Secretaris van de Royal North Sea Yacht club  is dit natuurlijk ons restaurant, mét het mooiste terras van Oostende. De club heeft een traditioneel restaurant waar vis en garnalen centraal staan! Het binnen en buitenvaren van de zeiljachten en de scheepvaartbewegingen in de haven zijn natuurlijk een meerwaarde. Dit is onze kantine, maar met naam en faam.

De Royal North Sea Yacht Club is enkel voor leden open.

Meer informatie

Toi Moi et la Mer

Oostendenaars genieten natuurlijk van hun strandcabine. Sinds mijn prille jeugd hebben wij ook zo'n wit cabinetje! Die van ons staat op het strand van Mariakerke en na ons aperitiefje ’s avonds aan de cabine nemen wij resoluut de fiets naar het restaurant “Toi Moi et la mer”. Ook hier staat de zee centraal met tal van visgerechten, maar vooral genieten van het zicht op de zee en de fijne eet- en wijnkaart zijn een must.

Meer informatie

Café Leopold

Uiteindelijk, na een goede maaltijd verplaatsen wij ons naar de buurman. Juist naast “Toi et la Mer” vind je een uitzonderlijk café. De Léopold, waar de monarchie centraal staat met tal van koninklijke foto’s en herinneringen. Ook ik hang er ergens tussen met Koning Albert II, toen hij Oostende voor Anker bezocht. De baas, die aan het roer staat in de keuken, is een echte duizendpoot.

Meer informatie