Where locals eat: Floor De Vlieghe

Floor De Vlieghe staat bekend als dé pilatesdocente van Oostende met haar organisatie "Pilates aan Zee". Denk aan pilates op het strand in de zomer, maar ook indoor groepssessies het ganse jaar door. Ook privéles, pilates voor bedrijven of vrijgezellenweekendjes en teambuildings behoren tot het aanbod. Naast het dagelijks bezig zijn met lichaam & geest, heeft Floor ook een grote liefde voor lekker én goed eten.

Floor deelt met ons haar food hotspots in Oostende:

Bar Bristol

"Bar Bristol is voor mij de uitverkoren plek om met vriendinnen af te spreken en een aantal gerechten te delen. Ze hebben er ook topwijnen, waaronder een paar super natuurwijnen, erg lekker! Er hangt een zalige losse sfeer, de gerechten zijn altijd weer verrassend, met liefde gemaakt en vol smaak. Ook het zonnige terras is een groot pluspunt!"

Meer informatie

Chamonix

"Nostalgie alom in deze authentieke tearoom! Het interieur brengt je helemaal terug in de tijd. Hier kan je aan een schappelijke prijs hele lekkere verse pannenkoeken eten, mét zicht op zee! Ik hoop dat deze plek nog lang blijft bestaan."

Meer informatie

Frituur Franky

"Niets gaat boven een goe frietje! Voor mij de beste frituur van Oostende met een groot assortiment heerlijk vers gemaakte hamburgers en megalekkere frietjes. De enige frituur waarvan het eten achteraf niet op mijn maag ligt :-D Een topper dus!"

Meer informatie

Bistro Mathilda

"Als het wat fijner mag zijn, dan ga ik graag naar Bistro Mathilda. Ideaal voor een avondje “tafelen” of een gastronomische lunch. Smaakvolle en vernieuwende gerechten telkens weer, en ook heerlijke cocktails of mocktails!"

Meer informatie

Bottarga

"Mijn favoriet voor chateaubriand met béarnaisesaus en natuurlijk voor het zalige zeezicht! Verder hebben zij een zeer uitgebreide kaart met voor elk wat wils."

Meer informatie

CultuurCafé De Grote Post

"In het CultuurCafé van De Grote Post ga ik heel graag ontbijten. Je vindt er een uitgebreide ontbijt- en brunchkaart met zowel hartige als zoete gerechten. Lekkere koffie, thee of speciale lattes zoals Matcha Latte, Beetroot Latte, Chai Latte, én de lekkerste cinnamon rolls…😊"

Meer informatie

"Modest is een “no waste” shop waar je ook veggie afhaalgerechten hebt. Ik ga er bijna elke zaterdagmiddag mijn lunch halen. Mijn favoriet is de quinoasalade met allerlei verse seizoensgroenten. De worteltaart en chocomoussetaart zijn ook overheerlijk!"

Piemonte

"Een Italiaanse traiteur met overheerlijke & smeuïge pasta’s. Mijn favorieten zijn de spaghetti carbonara en lasagna verde. De scampi in lookolie zijn zeker ook het proberen waard. Bovendien ideaal als je volk thuis hebt, maar zelf niet wil koken ;-)"

Meer informatie

Jolly Sailor

"Een topper op Oosteroever voor liefhebbers van alles uit de zee; zeetong, mosselen, tomaat-garnaal, fish & chips... Zelfs de mayonaise en tartaarsaus zijn super lekker! Gezellig, authentiek interieur en mooi uitzicht over de haven. Zéker reserveren als je een plekje op het terras wil!"

Meer informatie