Where locals eat: Bas Bulteel

Bas Bulteel is een gerenommeerde pianist en componist. Daarnaast is hij medeoprichter van www.musicmasterclasses.be. Hij ontving de Klara muziekprijs voor beste CD in de categorie jazz van 2014 voor het album Coming Home met het Bas Bulteel trio. Hij vervolgde zijn parcours met de avontuurlijke energiebom Wasdaman als bezieler en aanvoerder van de band. Na dit succesvol parcours richt hij de blik naar binnen, klaar voor een nieuw solo-pianoalbum Eye of the storm (release najaar 2024). Tussendoor gaat Bas graag genieten in enkele Oostendse adresjes

Foto © Pieter Clicteur

Le Bassin

"In het recent vernieuwde restaurant Le Bassin is het heerlijk vertoeven. Het prachtige zicht op het station en de haven is niet te evenaren. De bediening is vriendelijk en attent. Tom en Elsie, de uitbaters, ontvangen je met de glimlach. De garnaalkroketten staan in mijn top 3 en alles is even verzorgd, van de amuse tot het dessert. Ik eindig graag de avond met een koffie in de intieme, sfeervolle lobby/bar."

Meer informatie

Muccka

"Patrick, de uitbater van Muccka, ken ik al jaren. Een gepassioneerde maître, een chef met een culinaire twist en een lieve gastheer die steeds de passende wijn kan aanbevelen. De eerder kleine kaart is zeer gevarieerd, mét topproducten. Op zijn terras waan je je even in Parijs."

Meer informatie

Ati

"Onlangs ontdekten mijn vrouw en ik Ati, een Midden-Oosters restaurant in de Louisastraat, het verlengde van de straat waar wij wonen. Hier kan je genieten van Iraanse en Afghaanse gerechten. Zowel de sfeer als het eten laten je kennismaken met een ongekend smakenpallet. Ati, de gastheer, ontvangt je op een warme manier en geeft graag extra uitleg over de gebruikte kruiden en ingrediënten. De kaart is eerder beperkt maar alles is vers, verfijnd en authentiek."

Meer informatie

Marmite

"Restaurant  Marmite, bij Kathy en Nick, is een vaste, culinaire waarde in Oostende. Elke keer opnieuw dezelfde klasse, perfecte bediening en een heerlijke, klassieke keuken. Voor mij is dit thuiskomen. Ik kan iedereen het menu met côte à l’os op de grill aanraden maar ook voor een (h)eerlijke zakenlunch vind je mij hier regelmatig terug."

Meer informatie

Athena

"Hier spring ik graag eens binnen met het ganse gezin. De kinderen worden verwend, de mezze en het lamsvlees zijn heerlijk, de ouzo staat altijd klaar en Sefa - de patron - maakt alles zelf, van calamares tot moussaka met een ongelofelijke passie en Griekse hartelijkheid."