Oostende shopping city: 5x fashion hotspots

Waar in onze stad moet je zijn voor de leukste fashion stores? Onze toptips voor een goedgevulde dag shoppingplezier. Bekende namen maar ook nieuwkomers of adressen onder de radar. Onze geheime tips & meer. Lees hier deel 1 van deze reeks.

Le secret d'O

Roze rokken, bloemetjestruien of gestreepte jassen: in de rekken van Le Secret d’O hangen zelden saaie outfits. Oprichtster Caroline Lauwers heeft een zwak voor wollen truien en een neus voor kleine merken aan betaalbare prijzen.

Meer informatie

La Fille

Nathalie van La Fille nam haar winkelpand enkele jaren geleden over van mama Andrée. Vandaar komt de naam La Fille, als eerbetoon. Bij Nathalie shop je Belgische, Nederlandse en Scandinavische merken à la Alix The Label, Yaya of InWear. Al draait het niet noodzakelijk om de merken, wel om ‘the look’. Wil je al enigszins haar fashion forward sfeer opsnuiven? Ga dan haar instagramaccount @la_fille_oostende volgen. Ze trekt de mooiste outfits aan en gaat ermee flaneren in Oostende. La Fille is een tikkeltje cosmopolitan, met een laagje glitter, en tegelijk toegankelijk. Kortom, helemaal Oostende. Naast de deur zit een outlet store met stuks uit vorige seizoenen in korting.

Meer informatie

Ensor 14

Ensor 14 is zoals de kunstmeester waarnaar ze hun winkel noemden: uniek en een tikkeltje extravagant. ‘Hip, casual & chique’ is hun motto en dat maken ze ook he-le-maal waar. Met merken als Josh V, Steve Madden en Rinascimento verkoopt Ensor 14 een leuke mix, bovendien aan - surprise, surprise -  betaalbare prijzen!

Meer informatie

Sofism

Sofie Vanderperre van Sofism runt al meer dan dertig jaar haar fashion store Sofism. Dat ze enige vakkennis heeft, is met andere woorden een understatement. Liu Jo, Versace Jeans Couture en Twinset zijn enkele van haar topmerken.

Meer informatie

Maison L'Oxygène

Kenners weten al langer de weg naar multibrand store L’Oxygène. Hun aanbod is één groot merkenfestival. Met onder meer Ba&sh,  American Vintage, Bellerose , Designers Remix, Modström en Julia June kan het fashion feest hier echt niet op. Oprichtster Séverine Heine verkoopt ook het huislabel SEV, dat ze zelf ontwerpt en produceert.

Meer informatie