Favoriete plaatsen om te eten en te drinken

“Bij élk Oostende bezoek gaan we daar lunchen. Héérlijke volle slaatjes, mijn favoriet is de kip/avocado. Die van mijn vriend witte pens/gekarameliseerde appel. ”
“Hier komen we regelmatig een steak eten. De beste steak van Oostende, betaalbaar, very basic, niets hip of fancy, klassiek interieur en àltijd plaats. ”
“Onze vaste plaats voor een simpele spaghetti of garnaalkroketjes, met zicht op zee. ”
“Dé beste en grootste ijsjes, de moeite waard om even aan te schuiven. ”
“Mega lekker en verfijnd eten in een no-nonsense sfeer!”

Favoriete winkels

“Super spot voor liefhebbers van vintage designmeubels.”
“De tofste platenzaak van Oostende met een deftige vinylcollectie én met sympathieke uitbater.”
“Bij elk Oostende bezoek spring ik eens binnen bij Lily, een mooie multibrand store met leuke kledingmerken, handtassen, geurkaarsen en schoenen.”

Favoriete plaatsen om te overnachten

“De glorie van weleer.. daar logeer ik het liefst als ik in Oostende ben. De kamers met terras aan de zeekant zijn top!”
“Perfect hotel om met het gezin te logeren. Mooie en écht ruime kamers, en veel entertainment in de grote gezellige lounge beneden. Je kunt er tafeltennis spelen, darts, pool en er is een grote glijbaan waar jong en oud zich even kan laten gaan - letterlijk :-)”
“Als je eens een heel ander soort verblijf wil in plaats van een hotel. Je logeert in de natuur in een houten cabane, super mooi gedaan en bemeubeld. Daar krijg je pas écht een vakantiegevoel. Elektrische bakfietsen krijg je erbij om je naar 't stad te verplaatsen.”

Favoriete bezienswaardigheden

“Steeds een tof charmant evenement; eens het overzetbootje nemen om een wandeling te gaan maken tot aan Fort Napoleon en het rustige brede strand daar.”
“Een museum dat meer dan de moeite waard is om te bezoeken - mét of zonder kinderen. Werk en leven van de meester worden getoond én de grootste troef; je loopt rond in zijn huis, nagenoeg in de staat dat het destijds was, met zijn meubels, decoratie etc... Een heel speciale sfeer krijg je daar, dichter bij Ensor kun je tegenwoordig niet staan. ”
“Zalig rustige plek en heel breed strand voor als je even weg wil van de drukte. Je kunt langs een mooi pad wandelen of fietsen en op het einde iets drinken op het zonnige terras van de strandbar.”

Favoriete plaatsen op de kaart