Menu

U bent hier

Ignaas Devisch

Vrijstaat O. - zo 26 nov 2017

Zeedijk10#26: Vooruit met de crisis

De reeks 'Zeedijk 10' buigt zich over maatschappelijke gebieden in crisis. In deze formule poneert de gast een (probleem)stelling én alternatieve denkpistes, waarna de moderator daar dieper op ingaat tijdens een stevig gesprek.
Centrale gast is filosoof en hoogleraar Ethiek (UGent) Ignaas Devisch, schrijver van Rusteloosheid en Ziek van Gezondheid. Zijn jongste boek Het Empathisch Teveel mikt op de kritische rede versus de emotie. In een tijd van polarisering en sociale ongelijkheid klinkt een sterke roep naar meer empathie, als middel tegen onverschilligheid. Maar is empathie altijd goed? Op het niveau van de persoonlijke verhoudingen is empathie wenselijk. Maar het is geen wondermiddel waarmee we alle maatschappelijke problemen op kunnen lossen.
Maak je klaar voor een reis door de geschiedenis van het denken over empathie. Ignaas Devisch daagt je uit na te denken over ons mensbeeld: schuilt in ieder mens behalve een vriend ook geen schurk? Jelle Van Riet vuurt gepaste en ongepaste vragen af.

Data

zondag, 26 november, 2017 - 11:00

Locatie

Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10
Oostende 8400
Toon op kaart

Prijzen

€8.0
Basistarief: 8,00 €; voorverkoop: 6,00 €

Niets missen van Oostende? Wij houden je graag op de hoogte

  • Unieke eet- & drinkadresjes
  • Alle nieuwtjes over evenementen en bezienswaardigheden
  • Maak kans op leuke Oostende prijzen