Fototentoonstelling 'De prins van Raversijde'

Locatie

Atlantikwall Raversyde
Nieuwpoortsesteenweg 636
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

do 1 jun 2023 tot en met za 1 jun 2024

Prijzen

Gratis

Vanaf 1 juni vind je in het gratis toegankelijk parkgedeelte van provinciedomein Atlantikwall Raversyde de nieuwe fototentoonstelling ‘De prins van Raversijde’.

Dit jaar wil Atlantikwall Raversyde in haar nieuwe foto-expo de aandacht geven aan Prins Karel, de tweede zoon van Koning Albert I, die jarenlang op het domein woonde tot aan zijn dood op 1 juni 1983 in het Heilig Hartziekenhuis in Oostende. Het is dan ook op 1 juni, precies 40 jaar later, dat de expo start. In 2023 is het ook 120 jaar geleden dat hij als Karel Theodoor Hendrik Anton Meinrad geboren werd, op 10 oktober 1903 in Brussel. Een 40-tal foto’s op groot formaat bieden de bezoeker of toevallige passant een unieke inkijk in het leven van de prins in Raversijde en omstreken.

Bij een bezoek aan de fototentoonstelling bots je op allerlei fragmenten uit zijn rijkgevulde leven, van kleine jongen tot in zijn laatste levensjaren. De foto’s zijn afkomstig uit de eigen collectie van Atlantikwall Raversyde, privécollecties en de collectie van het Koninklijk archief. De expo werd samengesteld door coördinator-conservator Mathieu de Meyer, publiekswerker Iza Moreno Reyes en buurtbewoner/kenner Johnny Monteyne.

Wie nog meer te weten wil komen over Prins Karel en de koninklijke familie in het provinciedomein kan ook terecht in het openluchtmuseum Atlantikwall Raversyde, waar je onder andere de woning van de Prins kan bezoeken waar hij leefde tot aan zijn dood in 1983. De woning is ingericht zoals toen hij er nog woonde, je kan er ook heel wat kunstwerken van de prins zien.

Ook tijdens andere activiteiten van Atlantikwall Raversyde zal er dit jaar aandacht gaan naar de prins. Zelf is Atlantikwall Raversyde op zoek naar verhalen en weetjes over Prins Karel. Misschien heb je hem zelf nog gekend of ontmoet? Laat het ons dan zeker weten en stuur een mailtje naar info@raversyde.be