Fietstocht "Hoeveroute"

Wie aan Oostende denkt, denkt niet meteen aan landbouw.

De zon, de zee en het strand liggen meer voor de hand. De stad aan zee is dan ook gericht naar de zee.
De laatste jaren heeft Oostende echter meer en meer aandacht aan zijn andere zijde: de groene rand rond Oostende, die loopt van de duinen van Raversijde door het Geuzenbos en het Krekengebied, langs de Spuikom tot aan de duinen op de Oosteroever. In die groene gordel loopt onder meer ook het Groen Lint, een wandel- en fietstraject van 30 km.

In die groene rand rond Oostende is er niet alleen ruimte voor ontspanning en recreatie, er wordt daar ook gewerkt. En dat gebeurt onder meer op de actieve landbouwbedrijven die Oostende rijk is. De landbouw in Oostende kent een grote diversiteit: varkensteelt, runderen, melkvee, gras- en akkerland, zuivelproductie, hoevetoerisme…

Ontdek alle Steense en Oostendse hoeven op de Hoeveroute: een fietstocht (29 km) door het Oostendse platteland en langs Oostendse boerderijen. De stadshoeveroute kan gratis opgehaald worden bij Toerisme Oostende vzw (Monacoplein 2).

Download de gratis Hoeveroute

Unieke podcast met Ronald Verhaegen

Producer en Radio 1-stem Ronald Verhaegen ging langs bij de boeren en verzamelde heel wat verhalen en leuke anekdotes. Hij gooide alles in een mooie podcast die je kan beluisteren voor, tijdens of na je fietstocht door de polders. Muzikant Ben Venesoen componeerde speciaal voor deze podcast een unieke soundscape.