Coole kinderwinkels aan zee

Op stap met kinderen in Oostende? Onze stad heeft heel wat coole winkels met wonderlijke interieurs, verrassende merken en etalages die kinderharten stelen. Dat verdient een lijstje! 

Kabine

Van deze winkel op Oosteroever word je helemaal vrolijk, en niet alleen door de pastelkleurige lampen boven de kassa of het immer glimlachende verkoopsteam. Bij Kabine vind je hippe baby- en kinderspullen maar ook een selectie deco accessoires. Bezielster Eliza De Waele groeide op aan zee en haar liefde voor water en golven loopt als een blauwe draad doorheen haar aanbod. Vergeet ook niet binnen te springen voor lunch, cake of koffie bij Kabine Koffie naast de deur. Niet voor niets komen fans uit het hele land naar Kabine: ze zijn dé kinder conceptstore aan zee.

Meer informatie

World of Rascals

Als we kinderschoenenwinkel World of Rascals in drie woorden moeten samenvatten: karakter, kleur en energie. Voor baby’s, beginnende avonturiers en nieuwsgierige jeugd. Met het hippe Veja, felgekleurde sneakers van Rondinella of Ocra hebben ze bekende merken als vaste waarden maar elk jaar ontdek je hier ook nieuwkomers. Zo hebben ze sinds vorig seizoen het Italiaanse topmerk Zecchino d’Oro, bekend om hun handgemaakte schoenen met strikjes of andere verrassende details. ‘Rascal’ betekent schurkje of kleine deugniet en vat het DNA van de winkel perfect samen.

Meer informatie

Mies en Muis

Voor wie graag bewust shopt, is Mies en Muis de perfecte kooptip. Deze tweedehandswinkel verkoopt kledij en speelgoed voor kinderen van nul tot acht jaar. Uitbaatster Justine Denorme is mama van Wies en Mees en ze wordt helemaal blij van merken die net een tikkeltje anders zijn. Je kan er ook kleding, meubels of speelgoed binnen brengen die Mies en Muis vervolgens voor jou verkoopt. Handig, toch? Alle info over hoe dat exact werkt en wat je eraan kan verdienen, vind je op hun website.

Meer informatie

KIDZ

Ze zijn een ‘fashion multibrand store’ voor kinderen. In de rekken liggen hier topmerken als Calvin Klein, Tommy Hilfiger, Kenzo, Ralph Lauren, Armani en Lacoste maar ook het lokale Oostendse label Jeune Premier, bekend om de allercoolste it bags. Het interieur is even opvallend als de merken in de rekken – denk aan een marmeren kassa en flipperkast – deze winkel is met recht ‘the new Kidz on the block’. 

 

Meer informatie

Lolotte

De allerleukste winkel met kinderdesign voor jong (en ook een beetje oud) in het hartje van Oostende. Het assortiment bij Lolotte is zo gevarieerd dat je hier moeilijk met lege handen buiten wandelt: van kledij over spelletjes tot muurstickers of verlichting. Met onder meer knuffels van Nijntje, sterrenlampjes van Ferm Living of hippe rugzakken van Monk & Anna brengt Lolotte een mooie mix aan bekende en minder bekende merken. In de etalage kan je vaak poppenhuizen of andere fantasietaferelen bewonderen en dat maakt van Lolotte een winkel waar je met plezier even wegdroomt. 

 

Meer informatie