Carmina Burana

Locatie

Kursaal Oostende
Kursaal-Westhelling 12
Oostende 8400
Toon op kaart

Wanneer

za 9 dec 2023 20:00 tot 22:00

Meer nog dan een show, is dit een onvergetelijke ervaring…

Wij hebben het geluk in Kursaal Oostende, en dit voor de 1ste keer, het prachtige dansgezelschap van Szeged te verwelkomen voor deze allermooiste uitvoering van Carmina Burana. Deze voorstelling heeft op internationaal niveau veel lof ontvangen, en blijft al haar kracht, emotie en magie uitstralen dankzij uitzonderlijke dansers en een regie die geldt als referentie in het dansmilieu. Laat je meevoeren en beleef dit magnifieke moment met Carmina Burana, op 9 december 2023.


De populairste voorstelling van Szeged Contemporary Dance Company op het bekende muziekstuk van Carl Orff, CARMINA BURANA
Het monumentale muzikale meesterwerk van Carl Orff werd in 2000 nieuw leven ingeblazen als een spectaculaire danstheaterbewerking door de bekroonde Szeged Contemporary Dance Company. Het stuk geeft op pakkende wijze de gemeenschappelijke angsten en vreugdes weer van een denkbeeldige barbaarse gemeenschap, die via geheimzinnige rituelen tot de laatste snik vecht voor haar overleving en menselijkheid.

Geschiedenis van Szeged Contemporary Dance Company
Szeged Contemporary Dance Company werd in 1993 opgericht door de dansers Tamás Juronics en András Pataki, als opvolger van het vroegere Szeged Ballet met zijn beroemde choreograaf Zoltán Imre. Moderne danstechnieken en theatrale ambities bepalen het imago van het gezelschap en benadrukken het belang van een veelzijdig repertoire. Ondertussen is de Szeged Contemporary Dance Company niet alleen uitgegroeid tot het toonaangevende moderne dansgezelschap in Hongarije, maar verwierf het wereldwijde faam en waardering. De unieke stijl is opgebouwd uit een mix van acrobatische, moderne dansbewegingen, theatrale elementen en een krachtige verbeelding, die tot uitdrukking komen in sublieme technische en artistieke hoogstandjes.

Het gezelschap begon in de jaren 90 aan zijn opmars, waaraan voorlopig nog geen einde is gekomen. Typisch voor de opvoeringen zijn complexe dansbewegingen die passen bij de dramatische kracht en filosofische diepgang van de stukken, het verfijnde gebruik van theatrale indrukken en de verscheidenheid en rijkdom aan thema's.